ПРОИЗВОДИ

Мулти сплит – Hisense

                    Сплит климатизерите се моќни и исплатливи – познати по нивната тивка ефикасност во споредба со прозорските, ѕидните и преносните климатизери. Всушност, тие се најпопуларниот тип на климатизери во светот. Но, дали знаевте дека всушност постојат два типа на климатизери: единечни сплит климатизери и мулти сплит климатизери?
                  Ако не сте сигурни што е мулти-сплит клима или како се разликува од единечна сплит клима, опуштете се. Ќе ве запознаеме со сè што треба да знаете за негативностите на повеќекратниот поделен воздух.

                 Сите сплит системи се потивки, помоќни и енергетски ефикасни од прозорските/ѕидните и преносните климатизери. Многу климатизери со сплит систем доаѓаат и со практични вградени функции како што се сензори за движење, Wi-Fi и прочистувачи на воздух или јонизатори.

            Значи, што друго го прави климатизерот со мулти сплит систем различен од останатите?                    

          -   Можност за повеќе внатрешни единици, најмногу до 5 внатрешни единици. При тоа постои можност да се комбинира со високоѕидни, парапетни, касетни и каналски единици. поврзани на една надворешна единица.
       -   Систем кој овозможува економично функционирање, независно и неограничено користење на секоја внатрешна единица посебно.
        -    Внатрешните единици можат да бидат со различен капацитет и различен модел
       -   Можат да се одберат внатрешни единици со мали капацитети кои се наменети за помали простори и се достапни само за мулти сплит системот.
        -  Помала звучност, а поголема енергетска ефикасност
        -  Помала потрошувачка на електрична енергија,заради високата енергетска ефикасност А+++
         -  Инсталацијата на внатрешните единици може да се изведува постапно
         -  Надворешната единица лесно се монтира на тераса, кров или на надворешниот ѕид од објектот
         -  Mожност за аплицирање за GEFF програма и да добиете ГРАНТ ДО 20%. Банки за поддршка: Прокредит Банка, Шпаркасе , Охридска Банка и Тутунска Банка
         -  Одличен избор и решение за ладење и греење во вашиот дом, канцеларија или каде   и да е потребно.


 

 

Изберете под категорија
Изберете бренд
Избрете под категорија на производ или бренд за да ги погледнете производите.